Het schoolconcert is een project voor en door de hele school! Heeft u iets te vieren (bijvoorbeeld een jubileum of een opening) en vindt u het belangrijk dat groep 1 t/m 8 hierbij betrokken wordt? Of wilt u een muzikale dag voor de hele school? Dan is dit project precies wat u zoekt!

Op de dag van het schoolconcert worden alle groepen, tijdens een workshop van ongeveer een half uur, voorbereid op het uiteindelijke schoolconcert. Tijdens deze workshops gaan we per groep aan de slag met een lied en/of spelen de kinderen op allerlei manieren met ons mee (bijvoorbeeld met boomwhackers en trommels). Aan het einde van deze dag vindt er een schoolconcert plaats, waar de kinderen aan elkaar laten zien en horen wat ze geleerd hebben. Samen maken we er een mooi muzikaal feestje van!

Via onze site krijgt de school (een aantal weken voor het schoolconcert) toegang tot een eigen ‘schoolconcert pagina’. Op deze pagina vindt u de planning voor de workshops, de lesbrieven voor de groepen en alle andere benodigde informatie (bijvoorbeeld opnames van liedjes, filmpjes en teksten).

Bent u enthousiast over dit project en wilt u meer weten? Neem dan telefonisch of via de mail contact met ons op. We bespreken graag samen met u wat de mogelijkheden zijn.


Doelgroep: groep 1 t/m 8
Tijdsduur: een hele dag
Locatie: aula, speelzaal of schoolplein


Beluister hier enkele liedjes die passen bij het schoolconcert:

Bij de ‘Wellermansong’ spelen de kinderen (naast het zingen en stampen) mee met boomwhackers, trommels en tamboerijnen: