Liedjes maken is misschien wel het leukste dat er is! Dat doen we het allerliefste samen met jullie. Dat kan op de volgende manieren:

  • We begeleiden de klas of een schoolteam bij het schrijven van een eigen lied. Allereerst kijken we naar de inhoud van het lied: waar moet het lied over gaan en welke woorden mogen er zeker niet ontbreken? Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van een woordweb of mindmap worden bepaald. Vervolgens gaan wij aan de slag met het schrijven en arrangeren en nemen we zelf eerst een oefenversie op. Dan kan het oefenen van het team en/of de klas beginnen. Om daarna de zang van de kinderen en/of het team op te nemen, veranderen we een ruimte in een complete studio! Als er kinderen of teamleden zijn die een instrument bespelen, dan kunnen we dat ook opnemen. Uiteindelijk mixen we alle opnames met de muziek en is jullie eigen lied klaar!
  • We maken een lied voor bijvoorbeeld een feestdag, een afscheid, een opening of een andere bijzondere gebeurtenis. We overleggen samen met jou of de organisatie over de vorm en de inhoud van het lied. Welke sfeer moet het lied hebben? Waar moet het lied over gaan en welke woorden mogen er zeker niet ontbreken? Vervolgens gaan we aan de slag met het schrijven en arrangeren. Tot slot nemen we het lied op en is jullie eigen lied klaar!

Dit project sluit aan bij onze muzieklessen maar is ook geschikt als activiteit voor een speciale gelegenheid of onderdeel van een studiedag. De kinderen en begeleiders worden tijdens dit proces stap voor stap door ons begeleid.┬áHet is natuurlijk het allerleukst als we het live kunnen presenteren. Mail of bel ons voor meer informatie. Kortom, ‘Liedjesscheppers’ is een project op maat met een eigen lied als eindresultaat!