Liedjes maken is misschien wel het leukste dat er is! Dat doen we het allerliefste samen met jullie. Met het project ‘Liedjesscheppers’ kan dat op de volgende manieren:

  • Allereerst kijken we naar de inhoud van het lied: waar moet het lied over gaan en welke woorden mogen er zeker niet ontbreken? Dit kan door de kinderen bepaald worden aan de hand van een woordweb of mindmap. Vervolgens gaan wij er mee aan de slag. We maken een lied (tekst en muziek) nemen we zelf eerst een oefenversie op. Dan kan het oefenen met de klas en/of het team beginnen. We maken een meezingfilmpje om op het digibord (en thuis) te oefenen. Daarna veranderen we een ruimte op school in een complete studio en nemen we de zang op. Uiteindelijk mixen we alle stemmen met de muziek en is jullie eigen lied klaar!
  • Is er een feestdag, een afscheid, een opening of een andere bijzondere gebeurtenis? We overleggen samen met jou of de organisatie over de vorm en de inhoud van het lied. Welke sfeer moet het lied hebben? Waar moet het lied over gaan en welke woorden mogen er zeker niet ontbreken? Vervolgens gaan we aan de slag met het schrijven en arrangeren. Tot slot nemen we het lied op en is jullie eigen lied klaar!

Dit project sluit aan bij onze muzieklessen maar is ook geschikt als activiteit voor een speciale gelegenheid of onderdeel van een studiedag. Het is natuurlijk het allerleukst als we het live kunnen presenteren. Mail of bel ons voor meer informatie. ‘Liedjesscheppers’ is een project op maat met een eigen lied als eindresultaat!


Enkele voorbeelden van dit project: